Preview Mode Links will not work in preview mode

Spring Snyggt - med Jesus och Manne


May 24, 2023

Carolina Wikström har gått in i 2023 med målet att bli ännu snabbare på 10 kilometer och halvmaraton. I förlängningen ska det innebära ännu snabbare tider på favoritdistansen maraton, där Carolina är våra andra bästa kvinna genom tiderna. Den gågna helgen persade hon vid "The night of 10 000m PBs" i London, tiden 32.31 innebär att hon klättrar till femte plats på genomtiderna-listan. Hon bjuder på färska rapporter från fronten. 25 varv och 10 000 mörka tankar.
 
 
Kent Claesson var svensk rekordhållare över 3000m inomhus i över 20 år, efter den framgångsrika elitkarriären som aktiv har Kent axlat rollen som huvudtränare inom medel och långdistanslöpning för Spårvägen FK. Kent berättar om hur den specifika träningen för just 10 000m har ändrats över åren. Hör Kent om hur han tränar några av Sveriges främsta löpare för att prestera på 10 000m, och vad man som motionär kan lära av tröskeltänket. 

Vi får även intervjuer från Hoka Spåret 5000m. Tilda Månsson slog juniorrekord och Emil Danielsson persade, men missade familjerekordet med en ynka tiondels sekund. 
 
John har börjat springa men har förstått att han börjar på botten. Manne har ett skenben som inte lirar men han blir ändå glad av att springa.