Preview Mode Links will not work in preview mode

Spring Snyggt - med Jesus och Manne


May 17, 2023

Mikael Ekvall har haft en lång och bejublad elitkarriär som långdistansare. I över ett decennium har han varit en av Sveriges bästa löpare på distanser från 5000 meter till maraton. De senaste åren har han satsat på ultralöpning. I helgen tog Micke SM-silver i debuten på 100 kilometer. Hur kommer det sog att Aleksandr Sorokin som har ett maraton-personbästa på 2.25 är nästan 50 minuter snabbare på 100 km än Micke som gjort 2.11 på maraton? Hur är det egentligen att springa ultra om man kommer från kortare distanser? Kan vem som helst som har gjort fina prestationer på kortare sträckor ta steget in i ultrans värld? Micke svarar på våra frågor och berättar om ambitionerna att hota svenska rekord på de längre sträckorna i framtiden. 

Vi träffar också Monica Kingstedt, den snart 62 år gamla tantaluringen, tillika Johns mamma, som stod för en fantastisk prestation när hon vid Kungsholmen Runt sprang 10 kilometer på 43.29. Monica som har SM-guld från 80-talet berättar om hur hon nu ser på löpningen och jobbet med att "bromsa förfallet" som hon uttrycker det. Hon lovar också att göra sitt bästa för att kanske bli ännu lite bättre när pensionen startar. 
 
Manne har fortsatt ont i skenbenet men har vågat sig på ett backpass. John har tvingats springa till flertalet verkstäder och har på så sätt samlat mil på första gången på länge.